Сковорода гриль – красиві та корисні страви в домашніх умовах
Людям, які намагаються дотримуватися правильного харчування і звести до мінімуму кількість жирів у раціоні, потрібно не тільки підбирати відповідні рецепти страв, але і звернути увагу на таку посуд, як сковорода гриль. Вона поєднує функції мангали, барбекю, тостера і простий сковорідки. Ця кухонне начиння дозволяє легко готувати апетитні овочеві та м'ясні страви в ресторанах.
Якщо вам потрібна сковорода гриль, придбати її можна на нашому сайті. Інтернет-магазин посуду «Vizmu» пропонує широкий асортимент сковорідок, які допоможуть вам перетворити просту домашню їжу в справжні кулінарні шедеври.
Сковорода гриль: особливості і характеристики
Від звичайної гриль сковорода відрізняється наявністю ребристого дна. Ці ребра рівномірно розподіляють тепло, що дозволяє їжі не пригоріти і покритися привабливими смужками. Завдяки западин між ребрами сік і жир, які виділяються при приготуванні страви, не впливають на процес смаження – продукти не гасяться як на звичайній сковороді, а смажаться як на решітці гриль. Одночасно з цим пар від паркого жиру спрямовується вгору, наповнюючи блюдо вологою і ароматом. Приготовлені без олії овочі гриль на сковороді зберігають більшість корисних властивостей, чого не можна досягти при використанні звичайної сковорідки.
За формою сковороди гриль бувають:
- Квадратними – місткі моделі, які можна застосовувати для приготування страв в духовці, так і на газовій плиті.
- Прямокутними і овальними – оптимальний вибір для приготування риби.
- Круглими – менш місткі варіанти, однак їжа в них прогрівається рівномірно, ніж в квадратних і прямокутних.
Переваги сковорідок гриль
Сковорода гриль має такі переваги:
- Універсальність. Такий посуд для готування може використовуватися в духовці і на плитах всіх типів.
- Можливість приготування декількох продуктів. З допомогою однієї такої сковороди можна приготувати одночасно стейк та овочі.
- Захист продуктів від пригорання. Завдяки наявності спеціального покриття сковорідка для гриля дозволяє готувати страви без пригорання, навіть якщо не використовується жир.
- Можливість приготування низькокалорійних страв. Приготування на грилі є корисним для здоров'я методом термообробки їжі.
- Здатність зберігати вміст теплим. Товсте дно рівномірно і довго їжі віддає накопичене тепло.
- Не вимагає використання кришки. Відсутність жиру на сковороді сприяє акуратному приготування без бризок.
- Естетичний вигляд страв. Приготовлені овочі або стейки на сковороді гриль збуджують апетит і радують око.
Поради щодо вибору сковороди гриль
Щоб правильно вибрати, потрібно звертати увагу на:
- матеріал моделі;
- покриття;
- тип сковороди гриль.
Матеріал
Для виробництва сковород гриль використовується:
- алюміній;
- чавун;
- сталь.
Алюміній
Сковорода гриль з алюмінієвого сплаву легка і дешева. Вона характеризується наявністю теплоемкого дна і потовщених стінок, які довго зберігають тепло. Алюмінієвий посуд стійка до значних температур, тому підходить для застосування в електричному духовій шафі.
Чавун
Чавунні вироби є надійними і довговічними. Але в них є один недолік – велику вагу. Зате у чавуну є природне антипригарне покриття, яке довго зберігає свої властивості, якщо за ним правильно доглядати.
Сталь
Сталеві моделі – це найбільш бюджетний варіант. Така сковорода гриль стійка до пошкоджень і довговічна. Вона найкраще підходить для приготування здорової їжі, оскільки сталь не вступає в реакцію з продуктами і не змінює їх смакових якостей.
Покриття
Більшість приготування гриля продаються з антипригарним покриттям. Завдяки йому м'ясо не пристає до дна і виходить з апетитною рум'яною скоринкою.
Сковороди гриль можуть мати один з трьох типів антипригарних покриттів:
- Керамічне – стійке до дії високих температур і може застосовуватися на плиті будь-якого типу.
- Тефлонове – зручне у використанні і простий у догляді.
- Муроване – самий довговічний і міцний варіант, який стійкий до будь-яких механічних впливів, швидко нагрівається і довго зберігає тепло.
- Титанове – довговічне і якісне, але дороге.
Тип сковороди гриль для плити
При підборі сковороди важливо враховувати тип плити, на якій вона буде використовуватися:
- Для індукційної потрібна начиння з багатошарової поверхнею і магнітними властивостями.
- Для електроплити важливо вибирати моделі, діаметр дна яких збігається з конфоркою.
- Для готування на газі підійде будь-яка сковорідка, незалежно від її діаметра та інших особливостей.
Чому варто купити сковороду гриль в інтернет-магазині «Vizmu»
Недорого купити сковорідку-гриль можна в інтернет магазині «Vizmu». Ми пропонуємо багатий асортимент посуду від перевірених світових брендів. Наприклад, в нашому каталозі є сковорода гриль Біол, яка популярна не тільки серед господинь, але і професійних кухарів. У нас найкращі за ціною пропозиції та швидка доставка товарів по Україні.